Kom genieten van Oirschot en omstreken

Hotel de Moriaan ligt aan de rand van het historische centrum van rustiek Oirschot. Een unieke locatie in de groene driehoek Eindhoven – 's-Hertogenbosch – Tilburg. Eindhoven Airport ligt op tien minuten rijden en in minder dan een kwartier bent u in Eindhoven,Tilburg, Oisterwijk, Boxtel, Best of Veldhoven.

Altijd mooi
Oirschot is een aantrekkelijke plaats en in ieder jaargetijde een aanrader. Op nog geen 200 meter van ons hotel ligt de monumentale Sint-Petrus basiliek, het karakteristieke marktplein, interessante musea en leuke winkeltjes. Ook vindt u er volop restaurants, sfeervolle cafés en gezellige terrassen. Als échte Oirschottenaren, weten we precies waar u moet zijn.

Groene omgeving van Gemeente Oirschot

Monument in het Groen
Als ‘Monument in het Groen’ beschikt Oirschot over meer dan 300 monumenten en elf natuurgebieden. Het landschap is een aaneenschakeling van landgoederen, dichtbegroeide bossen, immense heidevelden, bolle akkers, landelijke beekdalen, bloemrijke graslanden en verkoelende vennen.

Wandelen en fietsen
Het prachtige landschap ligt te wachten om door u ontdekt te worden. Hotel de Moriaan is dan ook een ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Bij ons en bij de plaatselijke VVV zijn wandel- en fietsroutes verkrijgbaar. Wij vullen ze graag aan met leuke tips voor onderweg. Aan één dag zult u zeker niet genoeg hebben. Maar gelukkig kunt u bij ons blijven slapen. Graag zelfs!

Rondleiding door Historisch dorp Oirschot

 

Rondleiding door de mooie historische kern van Oirschot (duur +/- 1,5 uur)

De ervaren gidsen van VVV Oirschot laten u de mooiste straatjes en monumenten van Oirschot zien. Gemeente Oirschot telt maar liefst 320 rijks- en gemeentelijke monumenten en 2 beschermde dorpsgezichten!

Vanaf zaterdag 6 mei t/m zaterdag 30 september start er om 10.30 uur een rondleiding.

Start rondleiding         : VVV Oirschot, Sint Odulphusstraat  11  te Oirschot
Aanvang                      : 10.30 uur
Kosten rondleiding     : € 2,50 per persoon,contant te betalen aan de gids/balie VVV.

VVV Oirschot wenst u een mooie rondleiding en een prettig verblijf in “Skon Orskot” toe!